Mikor kell elkezdeni a gyomorballon terápiát ha nyárra szeretnék lefogyni?

A nyár még távoli álomnak tűnik legtöbbünknek, azonban ha az addigra a kitűzött célok között a fogyás is szerepel, akkor ideje átgondolni, hogy mit kell tenni az elérés érdekében.

Ha valaki nagyobb súlytól szeretne megszabadulni, akkor a hagyományos diéták, sportok és egyéb próbálkozások általában nem járnak sikerrel. Azonban tökéletes megoldás a gyomorballon terápia! A fogyni vágyó hat hónapon keresztül elhiteti gyomrával, hogy tele van, így étkezési szokásai jelentősen megváltoznak. A sikerhez azonban a teljes életmódváltás részeként elengedhetetlen a sport és az odafigyelés az étkezésre!

szepseg_fogyas_bikini

Azt, hogy miért épp 6 hónap ez az idő már kifejtettük, most nézzük inkább meg, hogy mi történik az alatt a bizonyos félév alatt.

Az első vizsgálatok alkalmával kiderül, hogy az adott jelentkező alkalmas-e a terápiára. Ugyanis az alacsony BMI-vel rendelkezők számára nem feltétlenül a gyomorballon az ideális megoldás!

Ez kifejezetten a 30-40 BMI érték esetén, vagy még nagyobb testsúlyt leadni vágyok számára tökéletes (40-es BMI feletti érték), műtét nélküli megoldás!

 

A testsúly mellett a másik fontos tényező a páciens egészségügyi helyzete. Ha azonban minden rendben, akkor behelyezésre kerül a gyomorballon. A beavatkozás nem műtét, ennek köszönhetően fájdalommentes. A gyomorba helyezett ballonban lévő folyadék semmilyen kellemetlenséggel nem jár!

A következő kb. 5-6 hónap során a páciens diétás tanácsokat kap tőlünk, segítünk megtalálni számára a tökéletes sportot, valamint folyamatosan konzultálunk a vizsgálatok időpontjáról.

Az eddigi eredmények alapján megállapították, hogy kb. 5 hónap után hozzászokik a szervezet a ballonhoz, így lelassul a súlyvesztés üteme. Ekkor javasolt a ballon kivétele, amely szintén fájdalommentes eljárás.

Mi történik, ha a ballon tovább marad benn?

Semmi negatív hatást nem okoz, pusztán a fogyás áll le. Ezért ha valaki még többet szeretne fogyni, akkor 2 hónap szünet után egy újabb ballont helyeztethet be.

Milyen eredményeket lehet elérni a gyomorballon terápia segítségével?

A terápia ideje alatt átlagosan 15-25 kg súlycsökkenés érhető el. A súlycsökkenés mértéke a személyes adottságok és az orvosi előírások betartásának függvényében változhat. A nagymértékben elhízott páciensek akár 25-35 kg-ot is fogyhatnak, ezáltal pedig komoly betegségeket előzhetnek meg, vagy éppen javulhat az állapotuk.