Nagy téli fogyás projekt

teli_fogyasJön a tél, a hideg, a beöltözés. Ilyenkor a legtöbb ember csökkenti a sportolás mennyiségét, hiszen futni, biciklizni, tóban úszni stb. nem lehet zord időjárási körülmények között. Ezzel párhuzamosan viszont megnő a lakásban töltött órák száma: TV előtt fekszünk, nassolunk, barátokkal vacsorázunk vagy épp egy mozizás alkalmával választjuk a nagy adag popcornos dobozt. Hiszen a vastag pulóver „ápol és eltakar”. De biztos, hogy ez a jó hozzáállás?

 

Veszélyesebb a tél elhízás szempontjából?

A tél tipikusan az az évszak, amikor jobban oda kell figyelnünk az elhízás veszélyeire. Ennek több oka is van, kezdve attól, hogy télen a négy fal közé vagyunk zárva, egészen addig, hogy a sötét-hideg időben romlik a hangulatunk is, így sokszor az evésbe menekülünk. Ugye sokszor és sok embertől hallottuk a mondatot, miszerint a „karácsonyi ünnepek alatt felszaladt rám pár kiló, de a fürdőruha szezonig majd leadom”. De ha utána gondolunk, akkor vajon hány ismerősnek sikerült megvalósítani az ígéretet? Ön járt már hasonlóan?
Ne feledkezzünk meg arról, hogy az elhízás nem csupán esztétikai probléma, hanem súlyos egészégügyi kockázatot is jelent, hiszen magas vérnyomást, szív- és érrendszeri betegségeket és egyéb problémákat is okozhat! Így egy időben bekövetkezett életmód változás, vagy egy komoly elhatározás a testsúly csökkentése érdekében drasztikus változást jelenthet az adott ember életmódjában, egészségében is!

 

Hogyan változtathat életmódján egy túlsúlyos ember?

A berögzült szokásokon változtatni nehéz, ám nem lehetetlen! A gyomorballon terápia sikere éppen ennek köszönhető: nem csupán egy gyors megoldás a túlysúly kezelésére, de egy tartós, sikeres életmódváltást is elősegít.
A gyomorballon terápia alapjai ugyanis a következők:
1. A gyomorba behelyezett ballon „becsapja” a szervezetet, így az éhségérzet csökken, kevesebb étel is elegendő.
2. A terápia segít átalakítani az étrendet, hasznos recepteket ajánl, valamint megmutatja az étkezés problémás területeit.
3. Különböző sportok segítségével a páciens megszokja a mozgást, ezáltal tovább fogy.

Ha kíváncsi hogyan működik a gyakorlatban a gyomorballon terápia, akkor kattintson, és ismerje meg a megoldást testsúly problémáira!

Gyomorballon a segítő társ a fogyásban