Hozzávalók: (2 személyre) 1/2 kg sült kelbimbó (óvatosabban fűszerezve) 4 szelet bacon 1 közepes méretű, savanykás alma 1 közepes fej lilahagyma 2 tk barna cukor 1 ek balzsamecet 0,5 dl száraz fehérbor.

Elkészítés: A bacont kisebb darabokra vágjuk, vastag falú, mély serpenyőben megpirítjuk és papírtörlővel bélelt tálra szedjük. A baconből kisült zsíron megpároljuk a kimagozott, cikkekre vágott almát és a felszeletelt hagymát. Mielőtt az alma megpuhulna, barna cukorral hintjük, hozzáadjuk a balzsamecetet és ráöntjük a fehérbort is. Pár perc alatt karamellizáljuk a hagymás almát. Ezalatt a szósz is szirupos lesz. Hozzákeverjük a pirított bacon kockákat és a sült kelbimbót. Átforrósítjuk és máris tálalhatjuk.