“Színpompás, vitamindús és villámgyorsan elkészíthető.” – Beküldő: Piroska, Bp.

4 személyre hozzávalók: 1 kg brokkoli só, frissen őrölt bors 50 g szeletelt mandula díszítésnek olívaolaj, 4 szelet sajt (kecskesajt, füstölt sajt)

Elkészítés: A brokkolit virágaira szedjük, 8 dl sós vízben 4 percig főzzük. Turmixgépbe tesszük és a főzőlével félig felöntve pépesítjük. A szeletelt mandulát eközben serpenyőben megpirítjuk. A levest a fazékba visszatöltve újra felmelegítjük, majd tányérba szedve tetejére tesszük a sajt-szeleteket , megszórjuk pirított mandulával, borssal, és óvatosan megöntözzük olíva olajjal. Fontos, hogy csak rövid ideig főzzük, így őrizhető meg a brokkoli élénkzöld színe, és zamata.