“Nemcsak ínyenceknek ajánlom, ízletes, nagyon finom fogás, vendégváró ebédnek is kiváló.” – Petra receptje

Hozzávalók – 4 főre: 1 db bárány comb 2-3 ág rozmaring 4-5 gerezd fokhagyma 1 db citrom 1 ek olívaolaj 4 fej lilahagyma só.

Elkészítés: A fokhagymát meghámozzuk és kettévágjuk, hogy ékformájú darabokat kapjunk belőle. A rozmaringágról lehúzzuk a leveleket és apróra vágjuk. A citromot megmossuk és héját lereszeljük. A húst éles késsel megszurkáljuk, és az így keletkező résekbe egyenletesen elosztva beletesszük a fokhagymadarabokat. Az apróra vágott rozmaringot, reszelt citromhéjat, a citrom levét és az olajat összekeverjük és ezzel a páccal alaposan bedörzsöljük a húst. Jól záródó edényben hűtőbe téve a citromokkal és a rozmaringág fás részével legalább 2 órán át, vagy egy éjszakára is bepácoljuk. A megtisztított és negyedekre vágott lilahagymával serpenyőbe tesszük és alufóliával letakarjuk. 200 C-ra előmelegített sütőben kb. 1-1,5 óra alatt szép pirosra sütjük. Tálalás előtt legalább 10 percet pihentetjük a húst. A sütés után a pecsenye levét érdemes felhasználni a húsról lepotyogott fűszerekkel együtt! Egy negyed sült vöröshagymával, kevés vízzel sűrűre főzzük a „szószt” és például sajtos-hagymás muffinnal tálalhatjuk – (recept leírást lásd a recept gyűjteményben)