Magyarország, a túlsúlyos nemzet

Magyarországon az elhízás gyakorlatilag népbetegségnek tekinthető, minden ötödik ember elhízottnak tekinthető.

vernyomas_meresMitől alakulhatott ez így? Lássuk be, hogy a magyaros konyha nem épp a wellness salátákról híres, ráadásul a magyar gyermekek már az iskolában rossz étkezési szokásokat tanulnak. Kenyeret eszünk minden mellé, nehéz ételeket fogyasztunk, későn eszünk. A rohanó életmód mellett nehéz ezeket a szokásokat megváltoztatni, de ha nem tesszük, akkor egy nap arra ébredünk, hogy a tükörből már nem az a test néz vissza, amelyet egykor még szerettünk.
A számok tükrében
A WHO adatai szerint a túlsúly és az elhízás a második legfontosabb megelőzhető kockázati tényező a dohányzás után.

tulsuly_problemaA Központi Statisztikai Hivatal 2009-es Egészségfelmérése szerint Magyarországon a felnőtt férfi lakosság 39,4%-a, a nők 31,1%-a túlsúlyos, és 21,5%, illetve 21,9%-uk elhízott.

Vagyis kijelenthetjük, hogy a felnőtt lakosság ötöde elhízott, és több mint felének az ajánlott szintnél magasabb a testsúlya.

Az elhízás leggyakoribb okai:
– genetikai faktorok
– táplálkozási tényezők
– mozgásszegény életmód

Az elhízás az önbizalomhiány és az önértékelési zavarok mellett több komoly egészségügyi problémát is okoz. A túlsúlyos embereknél nagyobb esélye van a depresszió, a rák, a cukorbetegség, az érelzáródások, a vese- és májelégtelenség kialakulásának.
Mit tehetünk, ha már túlsúlyosnak számítunk?
Van egy pont, amikor mindenki úgy érzi, hogy már nem tud annyit sportolni vagy fogyókúrázni, hogy bármilyen drasztikus változás bekövetkezzen testsúlyában. Pedig kipróbált már minden drága étrend kiegészítőt, futott óriás köröket, táplálkozott „napfénnyel” a csodát ígérő fogyókúrák során.

gyomorballon_illusztracioAz eredményes és tartós fogyás nem elérhetetlen többé azoknak, akik már mindent kipróbáltak! Változtasson életmódján és fogyjon könnyedén műtéti beavatkozás nélkül a gyomorballon segítségével. Ez nem más, mint egy elasztikus, gömb alakú „tartály”, amelyet a gyomorba helyeznek el, kitöltve így a gyomor jelentős részét, ezáltal jóllakottság érzetet biztosít.
A gyomorballon rákényszeríti viselőjét, hogy változtasson étkezési szokásain, egy orvos és egy dietetikus által összeállított és folyamatosan felügyelt egészséges étrend betartása szükséges, így jelentős súlycsökkenés érhető el 6 hónap alatt.
Lépjen kapcsolatba velünk, és tudjon meg többet a lehetőségről, amely segítségével kockázatos műtét nélkül is lefogyhat!