A laparoszkópos sérvműtét a legkorszerűbb sebészi technika alkalmazását jelenti.
seb__szek.jpg

A hasüregbe vezetett 5- 12 mm átmérőjű csöveken (trokárokon) keresztül video-endoszkóppal és speciálisan kialakított műszerekkel történik a sérvcsatorna bemeneti nyílásának hálóval való zárása. A feszülés-mentes (háló-implantációs) műtétek után a kiújulás – több éves gyakorlati tapasztalat alapján – 1-2 %-ra tehető.

Mindezeken túl….
…előnyei a hagyományos sérvműtéttel szemben

– A laparoszkópos sérvműtét leghatározottabb előnye a korai teljes terhelhetőség. A beteg élete a műtét után 7-10 nappal már visszatérhet a „megszokott kerékvágásba”: munkáját folytathatja, akár sportolhat, fizikai munkát is végezhet
– A műtét utáni időszak minimális fájdalommal jár, hiszen a hasfalon nem történik vágás, valamint a belső hasfalon, ahol a műtéti háló-beültetés történik érzőideg-végződések nincsenek.
 Kétoldali sérvek esetében – amelyek gyakorisága 20-25 %-ra tehető – egyidőben operálható mindkét oldal, a betegre nézve így ez többletterhelést nem jelent!
– Abban az esetben, ha az ellenoldali sérv még panaszt nem okoz és fizikális vizsgálattal nem tapintható, a műtét során a hasüreg video-endoszkóppal történő áttekintése során felismerhetők, így szintén egyidőben operálható lesz.
– A hasfali fertőzés veszélye minimális, mert a hasfalon vágás nem történik.
– A műtét során a hasüreg video-endoszkóposan áttekinthető, és egyéb hasüregi betegségek (mint például összenövések, a belső női nemi szervek rendellenességei, stb.) felfedhetők, és adott esetben egyidőben orvosolhatók, ezért a betegre nézve így ez többletterhelést nem jelent!

Szeretnék többet tudni arról, hogyan orvosolható sérv problémám a modern technikák alkalmazásával. Mi segítünk Önnek ebben! Lépjen velünk kapcsolatba.