Azok számára, akik a diéta, az életmódváltás, a gyógyszeres kezelés dacára sem tudják csökkenteni testsúlyukat, az évek során számos műtéti technikát fejlesztettek ki. Ezek legtöbbje visszafordíthatatlanul megváltoztatja az emésztőrendszer anatómiai és funkcionális egységét, így az eredeti állapot a későbbiekben már nem állítható vissza.

A sebészi kezelés az utóbbi tíz évben jelentős fejlődésen ment át, és kidolgoztak egy olyan módszert, ami nem jár sem a hasfal, sem az emésztőrendszer egységének megbontásával, és az eredeti állapot bármikor visszaállítható.

Gyomorgyűrű beültetése hatékony segítséget nyújthat a fogyás elősegítésében. A módszer lényege az, hogy a Gyomorgyűrű kényszerítő ereje által megvalósul egy életmódváltás, ami jelentős súlycsökkenést eredményez.

Nálam is alkalmazható a Gyomorgyűrű? Igen!

Igen, ha Ön már több mint öt éve komoly túlsúllyal küzd
Igen, ha a testtömeg-indexe 40 fölötti értéket mutat
Igen, ha az Ön életkora 18 – 60 év között van
Igen, ha a túlsúlya mellett egy vagy több társbetegséggel küzd: pl.   cukorbetegség, ízületi problémák, magas vérnyomás, szívpanaszok, légzéskimaradás alvás közben
Igen, ha már többször megpróbált lefogyni (akár orvosi segítséggel is), és kezdetben sikerrel járt, de később újra meghízott
Igen, ha nem szenved olyan betegségben, amely túlsúlyának oka lehet (pl. a pajzsmirigy csökkent működése, mellékvesekéreg túlműködése)
Igen, ha hajlandó komolyan megváltoztatni étkezési szokásait, életmódját, és rendszeres ellenőrzésnek alávetni magát

Szeretnék többet megtudni arról, hogyan segíthet nekem a Gyomorgyűrű a fogyásban. Mi segítünk Önnek ebben! Lépjen kapcsolatba velünk!

“Nadrágszíj”-elv …avagy hogyan működik a Gyomorgyűrű?

Gy__r__h__z.jpgA műtét során egy sebész csoport helyezi be a gyomorszűkítő szilikon-gyűrűt, mely a hasüregen belül a gyomor felső részére kerül. Ezt úgy a legkönnyebb elképzelni, mintha a gyomor nyelőcső alatti részére egy „nadrágszíj” kerülne, melynek későbbi „összehúzásával” vagy „lazításával” igény szerint szabályozható a bevitt táplálék mennyisége.
A gyomrot a gyűrű segítségével két részre osztják: a gyomorgyűrű fölötti kisebb, és a gyomorgyűrű alatti, nagyobb részre.
Ez a megváltozott állapot segít a műtét után új étkezési és életviteli szokások elsajátításában és betartásában, és ezáltal a kívánt testsúly elérésében.

A műtét után

A műtét után körülbelül 1-3 napig kell a kórházban maradni és egy-két héten belül visszatérhet megszokott tevékenységeihez a páciens. Rendkívül fontos, hogy a műtét után pontosan betartsuk az étkezésre vonatkozó utasításokat. Mivel a gyomorgyűrű szabályozható, a későbbiekben az orvos a kívánt fogyás ütemének megfelelően egyszerűen beállíthatja, hogy milyen mértékben szorítsa össze a gyomrot.

A sikeres fogyás titka, vagyis az eredmények magukért beszélnek!

Európában már több mint 30 000 gyomorgyűrű-felhelyezés történt, Magyarországon1998 óta végeznek gyomorgyűrű beültetést

A Gyomorgyűrű behelyezése laparoszkópos eljárással végzett műtéti beavatkozással történik, ez kis megterhelést jelent a szervezet számára.

-> A biztonságos és modern műtéti technológiával végzett beavatkozás, gyors felépülést biztosít.

-> Heti 1 kg fogyás várható, ez azt jelenti, hogy egy év alatt – ha szükséges – akár kb. 50 kg túlsúlytól is megszabadulhat.

-> A meglévő kísérőbetegségek nagy része (cukorbaj, magas vérnyomás, mozgás-szervi panaszok) már 25%-os testsúlycsökkenés után részben, vagy teljesen megszűnik, ezáltal jelentősen javul az életminőség.

-> A gyomorgyűrű arra készteti a beteget, hogy változtasson étkezési szokásain. Csökkentenie kell a táplálékbevitelt, és alaposabban meg kell rágnia a falatokat.

A beavatkozás sikeréhez és a tartós eredmény eléréséhez az Ön közreműködésére, kitartására és akaraterejére szükség van, hiszen minden Önnel együtt, Önért és az egészségéért történik.