Egy egészséges és roppant ízletes saláta. A receptet Lilinek köszönjük!

Hozzávalók 1 személyre: 70 g jégsaláta vagy fejes saláta, 80 g (1 db) paradicsom, 50 g kígyóuborka, 40 g sárgarépa, 80-100 g aprított tonhalkonzerv (sós lében), 4-5 db fekete, mag nélküli olívabogyó, 1/2 db citrom, 1 evőkanál balzsamecet, 1 evőkanál olívaolaj, szárított tárkonylevél.

Elkészítés: A salátaleveleket csíkokra, a paradicsomot, az uborkát és az olívabogyót vékony szeletekre vágjuk, a sárgarépát csíkokra reszeljük. A halkonzerv levét lecsorgatjuk, a zöldségekkel együtt tálba tesszük. A balzsamecetet az olívaolajjal és a tárkony levéllel elkeverjük, majd az alapanyagokra csorgatva az egészet lazán átforgatjuk, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Salátalevélre halmozva, negyedbe vágott citromdarabokkal tálaljuk.