Menstruációs probléma

Cavaterm ™ módszer a súlyos menstruációs vérzés megszűntetésre
Az egyetlen eljárás, mely egy könnyebb 10 perces beavatkozás, mely nem jár méh eltávolítással.

A beavatkozás után pár órával már haza mehet, másnaptól már dolgozhat.

Önnek is súlyos, elhúzódó, vagy szabálytalanok a periódusai?

Ha fenn áll a probléma, tudja, hogy nincsen egyedül. Valós tény, hogy a nők 20%-ánál jelentkezik hasonló túlzott vérzéssel a menstruációs periódus az életük egy bizonyos szakaszában. Ez gyakran fordul elő a harmincas évek közepén vagy a negyvenes évek elején.

Miért történik ez?

A méh belsejét egy úgynevezett endometrium borítja, ami minden egyes periódus után növekszik. Az endometrium ezen megvastagodását hormonaktivitás okozza; ezalatt készül fel a méh a lehetséges terhességre. Körülbelül 14 nap elteltével ovuláció lép fel. Ha a petefészkek által felszabadított petesejt spermával megtermékenyül, az endometriumba fog beágyazódni, ami terhességet eredményez. Ha nem jelentkezik terhesség, az endometrium a menstruációs ciklus második fázisában megváltozik, és leválik. A hormonok jelentős hatást gyakorolnak az endometriális változásokra és időszakokra. Eltérő állapotok, például az anyaméhben vagy betegségekben jelentkező anomáliák bőséges vérzést okozhatnak.

Honnan tudhatjuk, hogy a periódusok normálisak-e vagy sem?

Az abnormális menstruációs vérzéssel rendelkező nők általában az alábbi tünetek közül egyet vagy többet tapasztalnak:

• 7 napnál hosszabb időtartamú, havonta újra megjelenő vérzések

• Bő hüvelyi vérzés, amely a napi tevékenységeket teszi nehezen kezelhetővé vagy teljesen ellehetetleníti azokat

• A társadalmi, szabadidős tevékenységek szervezése során figyelembe kell venniük a menstruációs ciklust

• Egy óra leforgása alatt több tampon vagy egészségügyi betét használata

• Vérrögök jelentkezése a menstruációs vérzésben

• A túlzott menstruációs vérzés okozta kellemetlen eseményektől való félelem vagy megtörtént esemény rossz emléke

• Bizonyított kellemetlenség a partnerrel szemben

• Gyengeség, fáradtság, szomorúság vagy irritáció

• Akut menstruációs fájdalom vagy görcsök

• Kevesebb, mint 25 napos menstruációs ciklus

Ha a fent leírt helyzetek közül egy vagy többet is tapasztal illetve menstruációs vérzése bővebb, mint amilyen normál esetben és felborítja az életvitele normál folytatását. A nőgyógyász képes tartós megoldást kínálni a ciklusai normalizálására az életminősége javítása érdekében.

Út a megoldás felé

A nőgyógyásza alapos vizsgálatokat kell, hogy végezzen annak érdekében, hogy diagnosztizálja az okokat. Ez után tudja Önnek felkínálni a megfelelő kezelést a túlzott menstruációs vérzés kezelésére.

Ha súlyos menstruációs vérzéssel küzd, miért kellene várnia és ezt a helyzetet továbbra is elviselnie?

A nőgyógyászati vizsgálat az első lépés a megoldás felé, amely megszabadítja Önt a túlzott vérzés okozta korlátoktól. Életminősége jelentősen javulni fog.

Kezelés kiválasztása

Bőséges vagy szabálytalan vérzés különböző okok miatt fordulhatnak elő. Ezért fontos, hogy a nőgyógyász meghatározza a kóros vérzés okait, mielőtt javaslatot tenne a megfelelő kezelésre.

Az orvosi vizsgálat után több lehetőség is lehet:

Gyógyszeres kezelés

Az első megközelítés gyakran a gyógyszeres kezelés megpróbálására irányul. Számos gyógyszerfaj létezik, amelynek dózisa és formái különbözőek (lehet tabletta, méhen belüli eszköz, injekció stb.). Könnyű kipróbálni egy gyógyszeres kezelést, és ez azonnal lehetővé teszi, hogy elkerülje a műtétet. Azonban a gyógyszereket folyamatosan és rendszeresen kell alkalmazni a menopauza idejéig. Néhány nő szenved mellékhatások miatt is, amelyek ezekhez a gyógyszerekhez kapcsolódnak. Vannak olyan nők, akiknek a gyógyszeres kezelés a megfelelő megoldás, míg mások számára hatástalan vagy alkalmatlan.

Méhkaparás

A Curettage egy olyan művelet, amelyben az orvos eltávolítja a méhnyálkahártya réteget, amely a méh belsejét borítja és menstruációt okoz. Valószínűsíthető, hogy a hónapos menstruációs vérzés csökkenését jelenti majd ez a beavatkozás. Az eltávolított szövetek azonban csak felszínesek, és a tünetek néhány hónap múlva újra jelentkeznek majd. Az orvosok egyetértenek abban, hogy a curettage nem hosszú távú megoldás. Ez a módszer azonban reverzibilis, és nem fog a későbbiekben befolyásolni egy terhességet. Az esetek többségében egy curettage-t végeznek a méhszövet-minta elemzéséhez, amely lehetővé teszi a nőgyógyász számára, hogy olyan információkat szerezzen, amelyek az Ön számára valószínűleg megfelelő tartós kezelés kiválasztására vonatkoznak.

Hysterectomia/Méheltávolítás

Ez egy olyan műtét, amely eltávolítja a “mátrixot”, amelyet méhnek is nevezünk. Ez a sebészeti eljárás végleges megoldás a nehéz időszakok kezelésére, valamint más méhhez kapcsolódó patológiák kezelésére. Fontos azonban megjegyezni, hogy a hysterektómia egy komoly sebészeti eljárás, amely magában foglalja a kockázatokat és a lehetséges komplikációkat. A nőgyógyász bővebb felvilágosítást tud majd adni Önnek erről a beavatkozásról. Az eljárás 30 és 125 közötti ideig tart. Ezt követően 5 napig tartó kórházi tartózkodás követhető. A gyógyulás időtartama általában 3 hét, de néhány nő 13 hét után épül csak fel teljes mértékben. Szerves elváltozások esetén a hysterektómia lesz az egyetlen megoldás, de a legtöbb esetben a bő periódusok hatékonyan kezelhetők kevésbé invazív módszerekkel is.

Hysteroszkópos endometriális abláció

A hysteroszkópos endometriális abláció egy olyan sebészi beavatkozás, amely a méh megnyúlásával kezdődik, folyadék segítségével. Az orvos egy olyan eszközt használ, amely csak az endometriumot távolítja el, vagyis a túlzott menstruációs vérzést okozó szöveteket égetéssel vagy bemetszéssel távolítják el. Ez egy elég komplikált módszer, de segít csökkenteni vagy megszüntetni a menstruációs vérzést. A méh megmarad, csak az endometrium hal el. Ez az eljárás kevésbé invazív, mint a méheltávolítás, de a műtétet végző orvosnak különleges tapasztalatokkal és készséggel kell rendelkeznie a műtét sikeres elvégzéséhez. A nőgyógyász meg tudja magyarázni a hysteroszkópos endometriális abláció előnyeit és lehetséges kockázatait illetve szövődményeit.

Második generációs endometriális ablációs módszerek:

A Cavaterm egy lehetőség a nehéz időszakok kezelésére

Ezeket a technikákat második generációs endometriális ablációs módszereknek vagy globális endometriális ablációs módszereknek nevezzük, mivel ezek hasonlóak a fent leírt hysteroszkópos ablációs módszerekhez viszont ez a módszer csak a méhnyálkahártyát távolítja el.

A Cavaterm módszer hysteroszkópos ablációhoz képest sokkal biztonságosabb, könnyebb használatot kínálnak. Ez az új technológia lehetővé teszi a sebész számára, hogy könnyen elvégezhesse a túlzott menstruációt okozó szövetek átfogó és rendszeres eltávolítását. Az eljárás járóbeteg alapon, könnyű érzéstelenítéssel végezhető el. A felépülés az eljárást követően nagyon gyors. A kezelés után a legtöbb nő egészen enyhe vérzést, vagy akár a vérzés teljes megszűnését tapasztalja.

A Cavaterm ™ egy második generációs endometriális ablációs módszer.

Mit várhat a Cavaterm ™ kezeléstől

A kezelés célja a túlzott vérzés csökkentése. Általánosságban a vérzések a kezelés után 2-3 hónappal normalizálódnak. Néhány betegnek teljesen megszűnik a menstruációja a kezelés után, bár még nem menopauzás.

Könnyű érzéstelenítés alatt a beavatkozást csak néhány percig tart. Általában kevesebb mint 30 percet kell töltenie majd a műtőteremben.

Az alkalmazott érzéstelenítéstől függően a kezelés napján vagy legkésőbb másnap

Mit kell még tudnia a kezelésről?

  • A kezelés után a bő menstruációs görcsökhöz hasonló fájdalom léphet fel a kezelés után 2-4 órával. Ezt a kellemetlenséget megfelelő gyógyszerekkel fogja orvosa enyhíteni.
  • Bár a felépülés nagyon gyors, tanácsos elkerülni a fizikailag megterhelő feladatokat közvetlenül a kezelés után.
  • A kezelés után hüvelyi folyás léphet fel. Ezek a tünetek normálisak, a gyógyulási folyamat része.
  • A kezelés után két hétig nem szabad fürdőkádban fürdeni, úszni vagy szexuális életet élni. A tamponok helyett inkább egészségügyi betéteket kell használni.
  • A Cavaterm ™ egy hormonmentes kezelés és nem befolyásolja a hormonális egyensúlyt.
  • A Cavaterm ™ nem alkalmazható, ha jövőbeni terhességet szeretne. Ez az eljárás elpusztítja az endometriumot, melynek érintetlenül kell maradnia ahhoz, hogy normális terhességet jöhessen létre.
  • Mivel a Cavaterm ™ nem teszi Önt sterillé, ezért megbízható fogamzásgátlást igényel a kezelés után.

Ha bármilyen kérdése van, megtalálja a választ a GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések) részben, vagy lépjen velünk kapcsolatba.

Miért válassza a Cavaterm ™ -et?

Ha a Cavaterm ™ kezelést választja, szeretnénk felhívni a figyelmét a kezelés előnyeire:

A Cavaterm ™ egy biztonságos, egyszerű és megbízható módszer Önnek és orvosának

A Cavaterm ™ jelentősen csökkenti vagy bizonyos esetekben teljesen megszünteti a menstruációs vérzést

A Cavaterm ™ meggyógyítja és tisztítja a szervezetet: csak a vérző szöveteket távolítják el, a kezelést könnyű érzéstelenítéssel végzik, és nem igényel bemetszést

A Cavaterm ™ kezelés nagyon jól tolerálható mind fizikailag, mind érzelmileg

Lehetőség van a Cavaterm ™ kezelés megtervezésére bármikor a menstruációs ciklus alatt. Tehát akkor sem fog gondot okozni, ha ciklusai szabálytalanok vagy kiszámíthatatlanok

A kezelés nagyon kevés időt vesz igénybe, és a felépülés rendkívül gyors

Kevéssel a kezelés után újra folytathatja a szokásos tevékenységeit

A Cavaterm ™ kezelés hatása állandó

A Cavaterm ™ nem tartalmaz hormonokat és nem befolyásolja a hormonális egyensúlyt

A Cavaterm ™ -el kezelt nők 95% -a elégedett az eredménnyel

Megoldás erős menstruációs vérzés problémára

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Ebben a részben talál választ a gyakran ismételt kérdésekre a Cavaterm ™ -ről

 

Honnan tudhatom, szükségem van-e kezelésre a túlzott vérzés miatt?

Ha az alábbiakban leírt helyzetek egyike vagy közülük többet tapasztal, az időtartamai negatív hatással vannak életminőségére, és a kezelés előnyös lehet:

• menstruációja több mint 7 napig tart és a hónapok során ismétlődik

• súlyos menstruációs vérzés, ami a napi tevékenységeit negatívan befolyásolja

• A társadalmi, szabadidős tevékenységek szervezése során figyelembe kell venniük a menstruációs ciklust

• több tampon vagy tisztasági betét használata óránként;

• vérrögök a menstruációs vérében;

• a túlzott vérveszteség miatti kínos incidensektől való félelem vagy rossz élmény;

• a partnerrel tapasztalt kényelmetlenség;

• gyengeség, fáradtság, szomorúság vagy irritáció;

• akut menstruációs fájdalom vagy görcsök;

• a 25 napnál rövidebb időközönként előforduló menstruáció;

A nőgyógyásza segít Önnek abban, hogy a megfelelő megoldást választja.

Honnan tudhatom, hogy a Cavaterm ™ megfelelő-e nekem?

A nőgyógyász több vizsgálatot végez a végleges és pontos diagnózis felállítása érdekében. Ellenőrizni fogja a nemkívánatos hatásokat, például vérszegénységet vagy a vashiányt. A kapott eredmények lehetővé teszik a nőgyógyász számára annak megállapítását, hogy a Cavaterm ™ módszer megfelelő megoldás-e az Ön esetében, azaz melyik kezelés a legjobb az Ön helyzetében. Jóindulatú patológia esetén mely a súlyos menstruációs vérzést okozza, ajánlják a Cavaterm ™ kezelést.

Milyen előnyökkel jár a Cavaterm ™ kezelés?

A Cavaterm ™ kezelésnek az alábbi nagy előnyei vannak:

• A Cavaterm ™ egy biztonságos, egyszerű és megbízható módszer Önnek és orvosának

• A Cavaterm ™ jelentősen csökkenti vagy bizonyos esetekben teljesen megszünteti a menstruációs vérzést

• A Cavaterm ™ meggyógyítja és tisztítja a szervezetet: csak a vérző szövetek kerülnek eltávolításra, a kezelést könnyű érzéstelenítéssel végzik, és nem igényelnek bemetszést;

• A Cavaterm ™ kezelés nagyon jól tolerálható mind fizikailag, mind érzelmileg;

• Lehetőség van a Cavaterm ™ kezelés megtervezésére bármikor a menstruációs ciklus alatt. Tehát akkor sem fog gondot okozni, ha szabályai szabálytalanok vagy kiszámíthatatlanok a ciklusai;

• A kezelés nagyon rövid idő alatt zajlik és a felépülés rendkívül gyors;

• A kezelés után a szokásos tevékenységek újra folytathatók;

• A Cavaterm ™ kezelés hatása állandó;

• A Cavaterm ™ nem tartalmaz hormonokat és nem befolyásolja hormonális egyensúlyt;

• A Cavaterm ™ hatékonysága bizonyított: a Cavaterm ™ -mel kezelt nők körülbelül 95% -a hosszú távon elégedett;

• Több mint 15 éves klinikai tapasztalat azt mutatja, hogy a Cavaterm ™ biztonságos és megbízható kezelés.

A Cavaterm ™ kezelés fájdalmas?

Általában ez nem így van. Valójában ezt a kezelést könnyű érzéstelenítéssel végezzük, és megfelelő gyógyszereket fogunk beadni a fájdalom kialakulásának megelőzésére. A fájdalomküszöb azonban személyenként változó. Ha a beteg fájdalmat érez, akkor arra ösztönözzük őt, hogy azonnal jelezzen orvosának, hogy további fájdalomcsillapítót adhasson.

Milyen eredmények várhatóak a Cavaterm ™ kezeléssel?

A kezelés célja a túlzott vérzések csökkentése. Általánosságban a menstruációs vérzések a kezelés után 2-3 hónappal normalizálódnak. Néhány betegnek nincs menstruációja egyáltalán a kezelés után, bár még nem menopauzál.

A Cavaterm ™ okozhat mellékhatásokat?

A Cavaterm ™ nem okoz jelentős mellékhatásokat vagy hosszú távú hatásokat.

A kezelés után a fájdalom hasonlít a menstruációs görcshöz. Ezt a kellemetlenséget fájdalomcsillapítással oldják meg.

A kezelés után a hüvelyi folyás történhet. Ezek a tünetek normálisak és a gyógyulási folyamat részei. Tamponok helyett ajánlott egészségügyi betétet használni.

Mennyi ideig tart a gyógyulás a Cavaterm ™ kezelés után?

Néhány órával a kezelést követően vagy legkésőbb másnap haza lehet menni. Nem sokkal később folytathatja szokásos tevékenységeit.

Továbbra is terhes lehet a Cavaterm ™ kezelés után?

A Cavaterm ™ kezelés után a teherbe esés nehézzé vagy lehetetlenné válik. Ezért kell a betegnek lemondania a Cavaterm ™ kezelésről mindaddig, amíg még gyermeket tervez.. Valójában ez a kezelés elpusztítja a méh belső burkolatát, amelyet normális körülmények között meg kell tartani a terhességhez.

A Cavaterm ™ azonban nem garantálja a sterilitást. A Cavaterm ™ kezelés után kezdődő terhesség kockázatos, ezért a kezelés után megbízható fogamzásgátló módszert kell alkalmazni.

A Cavaterm ™ okoz korai menopauzát?

Nem, a Cavaterm ™ nem befolyásolja a hormonális egyensúlyt, sem a menstruációs ciklusok fázisait. Ciklusai redszeresek lesznek, kivéve, hogy – mivel a vérző szövetek részben vagy teljesen megszűntek – a menstruációs vérzése csökken, vagy az időtartam alatt egyáltalán nem vérzik. Menstruációs ciklusai nem szűnnek meg, és a menopauza nem lesz korán.

Kérdései vannak és nem talált választ a fenti válaszok között? Ebben az esetben lépjen kapcsolatba velünk.

A Cavaterm™ Módszer

A súlyos menstruációs vérzés kezelésére

Mi az a Cavaterm™ ?

Cavaterm™ egy csekély beavatkozást (u.n. minimál invazív) igénylő eljárás ami hosszú távon csökkenti vagy teljesen megszűnteti a menstruációs vérzést anélkül, hogy  befolyásolná a hormonális egyensúlyt.

Hogyan hat a Cavaterm™?

Egy katéter ballont helyeznek a méhbe.

A ballont folyadékkal töltik fel

Ez a folyadék egy bizonyos hőmérsékletre melegszik és cirkulál a ballonban mindaddig amíg a méhnyálkahártya vérzését megszűnteti.

10 perc után a folyamat automatikusan leáll.

A ballont leeresztett állapotban eltávolítják a méhből.

Cavaterm™ legfontosabb előnyei

• Cavaterm™ egy biztonságos, egyszerű és megbízható módszer

• Cavaterm™ jelentősen csökkenti vagy akár megszünteti a vérzést a menstruációs periódus alatt

• Cavaterm™ kezeli és vigyáz az Ön testére: csak a vérzést okozó szövetet lesz eltávolítva, ez az eljárás bemetszés nélkül, könnyű érzéstelenítéssel (bódításban) végezzük.

• The Cavaterm™ kezelés mind fizikailag mind érzelmileg könnyen tolerálható(elviselhető).

• A kezelés után rövid időn belül visszatérhet a mindennapi tevékenységeihez

• Cavaterm™ egy végleges megoldás

• Cavaterm™ hormonmentes kezelés, ezáltal nem borítja fel a hormonháztartást

• A Cavaterm™ beavatkozást választó nők közel 95%-a elégedett a kezeléssel

A Cavaterm™ katéter

.

A BEAVATKOZÁST BUDAPESTI EGÉSZSÉG CENTRUMBAN VÉGEZZÜK

.

Kérdése van? Írjon nekünk!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Kérjük adja meg milyen településről érdeklődik (kötelező)

Telefonszáma (kötelező) Kérjük ellenőrizze a telefonszámot, hogy helyesen adta-e meg!

Mikor kereshetjük a megadott telefonszámon? (kötelező)

Születési dátum (kötelező)

Üzenet

 Feliratkozom a hírlevélre!

Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam és elfogadom!